• gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery

Casa rural Cal Mestre

 

Voor rustzoekers: Cal Mestre – casa rural

Casa rural Cal Mestre, gebouwd in de 15e en 17e eeuw in het pittoreske buurtschap Les Gunyoles, heeft een spectaculair uitzicht op de wijngaarden van de Penedès en op de indrukwekkende bergkam van Montserrat. Onze casa rural is landelijk gelegen en ligt toch dichtbij Barcelona en de luchthaven.

Bekijk onze kamers en appartementen

Rust vinden in Cal Mestre

Service Cal Mestre

  • terrassen, tuin, zoutwater zwembad (12 x 4 meter)
  • Finse en infraroodsauna
  • informatie over de streek

Casa rural: begrip in Spanje

In Spanje is een casa rural een begrip. Veel Spanjaarden, zeker in het noorden van het land, wonen in drukke steden. Om bij te tanken in de mooie natuur boeken ze regelmatig een huis in de natuur. Dat doen ze meestal met vrienden of familie. 

Plattelandhuis: casa rural

Letterlijk betekent casa rural ‘plattelandshuis’. Hij is meestal gevestigd in een oude boerderij, masia (landhuis) of monumentaal pand. Het huis is meestal modern verbouwd met behoud van de sfeer van het platteland. 

Wat elke casa rural gemeen heeft is dat het er een stuk rustiger is dan in een normaal hotel. Er zijn minder kamers, maar meer kwaliteit.

Bij Nederlanders is deze manier van vakantie vieren nog niet zo bekend. De meeste Nederlanders trekken naar de costa of maken een stedentrip. Tijdens je verblijf in Cal Mestre brengen we daar graag verandering in. 

Cal Mestre: kamers en appartementen

Je krijgt bij ons een mooie kamer  of appartement met badkamer. Al onze kamers hebben een prachtig uitzicht over het platteland van Catalonië. Wij verzorgen ook het ontbijt.

Je kunt ‘s avonds een kookcursus bij ons volgen, zelf koken, of in de buurt uit eten gaan. De streek is het gastronomische centrum van Catalonië en er is keus genoeg. 

Zoek de rust

Tijdens je verblijf doe je een stapje terug. Op het Catalaanse platteland gaan de dingen gewoon net iets langzamer dan in de drukke kustplaatsen. Ons dorpje heeft maar weinig inwoners en we kennen elkaar allemaal.

Toch valt er genoeg te doen tijdens je vakantie. Je kunt hier tours maken in de eigen auto, fietsen, wandelen en de prachtige Penedès streek bekijken.

De streek staat bekend om zijn wijn en natuurlijk is ook de gastronomie erg belangrijk.

Beste wat Spanje te bieden heeft

Met je verblijf in Cal Mestre combineer je het beste wat Spanje te bieden heeft: je verblijft op het heerlijk rustige platteland, maar je bent toch ook niet ver van de prachtige Catalaanse kust. Zelfs het bruisende Barcelona ligt binnen handbereik.

Cal Mestre | Casa rural

Cal Mestre (met tuin, zwembad en sauna’s) casa rural voor een ontspannen verblijf in een rustgevende omgeving.

Boek onze kamers en appartementen.