• gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery

Kust van Catalonië

Onze casa rural Cal Mestre ligt op een kwartiertje rijden van de kust van Catalonië.

De Catalaanse kust onder Barcelona heet de Costa Dorada.

Er zijn schitterende plekjes te ontdekken: ruige natuur, mondaine badplaatsen en eeuwenoude stadjes.

Kust van Catalonië | Parc del Garraf

De ‘gouden kust’ begint pal achter onze casa rural. Hier ligt het Parc del Garraf.

Dit mooie regionale natuurpark kun je direct vanuit onze casa rural Cal Mestre verkennen. Je loopt zo de ruige heuvels in.

Naast ruige natuur heeft het natuurpark ook mooie plaatsjes, zoals Olivella, Garraf, Castellet en buitenhuizen zoals palau Novella en La Pleta.

Op strategische plekken domineren oude uitkijktorens en kasteeltjes het landschap.

Kust van Catalonië | Sitges

Je hebt al gauw zicht op de blauwe Middellandse Zee en het badplaatsje Sitges.

Het bekende kustplaatsje aan de Catalaanse kust werd rond de vorige eeuwwisseling populair bij kunstenaars en de rijke bourgeoisie uit Barcelona. In de jaren zestig kwamen daar westerse toeristen bij.

Sitges heeft een microklimaat met 300 ‘zon’-dagen per jaar en trekt een bonte mengeling aan van feestbeesten, kunstenaars, toeristen, LGBT’s en bohemiens.

Sitges heeft 17 mooie stadsstranden, elk met een eigen publiek.

Als je niet kunt kiezen, kun je altijd nog naar het centraal gelegen Platja de Sant Sebastià, waar vooral locals komen. Aan de autovrije strandboulevard liggen leuke cafés en bars.

Kust van Catalonië | Vilanova i la Geltru

Trek je nog wat verder naar het zuiden, dan kom je terecht Vilanova i la Geltru, een stad aan een kleine baai.

De stad is gemoedelijker dan het naburige Sitges. Maar de zandstranden en het ondiepe water zijn even mooi. Vilanova heeft een lange zeevaarttraditie en een bekende vissers- en jachthaven.

Tarragona

Rijd je een half uur verder naar het zuiden, dan kom je in Tarragona, een van de mooiste steden van heel Spanje en de kust van Catalonië.

Tarragona was rond het begin van onze jaartelling de hoofdstad van de Romeinse provincie Hispania.

Het is een mini-Rome aan de kust van Catalonië, compleet met typisch romeinse gebouwen als een amphitheater, een aquaduct en een forum.

Ebro delta

In het uiterste zuiden van de kust van Catalonië ligt een uitgestrekt landschap van enorme zandvlakten, zoute moeraslanden, rijstvelden en hier en daar een dorp. De delta van de Ebro is het meest unieke natuurgebied van heel Spanje.

Verder weg van de toeristische paden kun je niet komen. De delta ligt in het uiterste zuiden van de kust van Catalonië en steekt als een borst uit in de Middellandse zee.

In het midden van de Delta vind je Riet Vell, een natuurreservaat annex ecologische rijst boerderij.

Cal Mestre | casa rural

Rust op het Spaanse platteland. Cal Mestre (met tuin, zwembad en sauna’s) casa rural voor een ontspannen verblijf in een rustgevende omgeving.

Boek onze kamers en appartementen.