Fietsen en wandelen

De Penedès is geknipt voor fietsen en wandelen.

Het midden van de streek is redelijk vlak en heeft vooral landelijke paden zonder veel autoverkeer. Ideaal voor een rustige fietstocht tussen de wijngaarden en oude dorpjes.

Je kunt direct vanuit onze casa rural de weg op voor een relaxt fietstochtje. De randen van de Penedès zijn bergachtiger en dus ideaal voor mountainbikers. 

In de Penedès zijn twee toeristische fietsroutes uitgezet: een moeilijke voor mountainbikers en een makkelijke voor ‘slow bikers’.

Deze ‘Penedès 360’ routes zijn overzichtelijk uitgestippeld en bewegwijzerd.

Wandelen en fietsen | Slow biking

De route voor rustige fietsers loopt dwars door ons dorp, Les Gunyoles. Hij voert langs zonovergoten wijngaarden en over onverharde landbouw weggetjes zonder veel autoverkeer. 

Achter de witte boerderijen en de wijnhuizen doemt altijd een gekarteld silhouet op aan de horizon. Dit is de geheimzinnige berg Montserrat, de ‘gezaagde berg’ die als een magneet klimmers, toeristen en pelgrims aantrekt. 

De fietsroute stijgt of daalt niet veel, en is dus ook geschikt voor gasten zonder speciale fietservaring. De route is in totaal 162 kilometer of vier etappes lang. Je kunt hem ook inkorten tot een cirkelvormige dagetappe. Zo ben je ‘s middags weer terug bij casa rural Cal Mestre. 

Korte wandeltochten

Achter onze casa rural begint het Parc del Garraf, een mooi natuurpark. Er lopen verschillende korte wandeltochten van een paar kilometer. Het park heeft mediterrane begroeiing, oude kastelen en grillige rotsformaties.

Je loopt vanuit Cal Mestre zo de heuvels in.

Er zijn meerdere wandelroutes uitgestippeld, verschillend in zwaarte van makkelijk tot gemiddeld. 

In het natuurpark Garraf ligt het Paleis Plana Novella.

Gastheer van de Sakya Tashi Ling boeddhistische klooster, houdt meditatie workshops voor ontspanning, tai-chi en yoga.

In het museum kun je de erfenis van een familie van Indianen en een tentoonstelling over Tibetaanse cultuur bezoeken.

Cal Mestre | Casa rural

Cal Mestre (met tuin, zwembad en sauna’s) casa rural voor een ontspannen verblijf in een rustgevende omgeving.

Boek onze kamers en appartementen.

Write a review