• gallery
  • gallery

Tarragona

 

Een leuke dagtocht vanuit Cal Mestre is de kuststad Tarragona. Op 65 kilometer en een uurtje rijden ligt een van de oudste steden van Spanje.

Tarragona is kleiner dan hoofdstad Barcelona en veel minder toeristisch. In deze kuststad loop je als het ware door de geschiedenis van Catalonië. 

Ruim tweeduizend jaar geleden zagen de Romeinen wel brood in deze locatie. Ze bouwden er een degelijke havenstad, die nog steeds overeind staat.

In de oudheid was Tarragona een grote stad en een smeltkroes van rassen, culturen en bedrijven. Tarraco was de springplank voor de Romeinse militaire overheersing en romanisering van Hispania. 

De Romeinse erfenis in Tarragona is te danken aan de Romeinse keizer Augustus (63 v. Chr. – 14 n. Chr.), de stichter van het Romeinse rijk. In de twee jaar dat hij hier woonde drukte hij zijn stempel op Tarragona. En die is nog steeds zichtbaar. 

Tarragona | Romeinse monumenten

Het gigantische Romeinse hippodroom, waar wagenrennen werden gehouden en het amfitheater voor gladiatorenspelen staan erbij alsof ze vorige week gebouwd zijn.

Ook de Romeinse tempel, die een centrale plek inneemt in de stad, ziet eruit als nieuw. De tempel werd eeuwen geleden omgetoverd tot een gigantische kathedraal met overdadige heiligenbeelden.

Tarragona | Middeleeuwse steegjes

Schuin aflopende Middeleeuwse steegjes met kinderkopjes worden afgewisseld met lanen vol oude, statige koopmanshuizen uit de 18de eeuw.

Maar Tarragona is meer dan een openluchtmuseum. De stad is jong en bruist van het leven. Prachtige historische panden doen dienst als hippe winkel of dito café.

Marktplein

Kloppend hart van de stad is het marktplein. Hier komt de lokale bevolking samen om inkopen te doen en bij te kletsen.

De aangeboden koopwaar maakt hongerig: van verse groenten en fruit, kraampjes met een twintigtal soorten olijven tot stalletjes met misschien wel honderden soorten lokale kaas en worst. 

Richting haven wemelt het van de terrasjes waar je voor aanzienlijk minder geld dan in de hoofdstad Barcelona overheerlijke tapas kunt eten.

Met olijfolie ingesmeerde tomaten op een sneetje stokbrood, kruidige worstjes, patatas (gebakken aardappelstukjes), vers gevangen langoustines en gebakken sardines.

Een glas Spaanse Penedes wijn erbij en genieten maar. De verkoelende zeewind is bij de prijs inbegrepen.

Cal Mestre | casa rural

Cal Mestre (met tuin, zwembad en sauna’s) casa rural voor een ontspannen verblijf in een rustgevende omgeving.

Boek onze kamers en appartementen.