• gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery

Cava gebied Penedès

 

Onze casa rural Cal Mestre ligt middenin Cava gebied Penedès. Dit is het grootste wijngebied in zijn soort in Spanje.

Cava gebied Penedès | 200 wijnmakerijen

De Penedès telt wel 200 wijnmakerijen, waarvan de meeste geopend zijn voor een bezoek.

De prachtige wijnen (met herkomstaanduiding) waaraan de streek zijn welvaart dankt, hebben de ontwikkeling van het wijntoerisme bevorderd.

Bezoek een wijnhuis in Cava gebied Penedès

Een bezoek aan een wijnhuis mag je dan ook niet overslaan tijdens je verblijf in Cal Mestre. Er liggen op steenworp afstand van onze casa rural meerdere wijnhuizen.

Bekende merken in Cava gebied Penedès zijn Freixenet en Codorniu.

Die laatste heeft een ontvangstzaal in de stijl van de Sagrada Familia van Gaudi in Barcelona. Je komt tijdens je bezoek alles te weten over het productieproces.

Daarna daal je de kelders in en proef je natuurlijk allerlei soorten cava.

Landschappen en panorama’s

Maar de mooiste attractie van Cava gebied Penedès is het landschap zelf. Het hart van de streek is een vlakte, bijna volledig bedekt met wijngaarden.

Daartussen vind je eeuwenoude dorpen. In de omringende heuvels staan oude kastelen en uitkijktorens met een fenomenaal uitzicht.

In vroegere tijden werden die uitzichtpunten gebruikt om vijanden in de gaten te houden. Tegenwoordig hebben deze ‘Miravinya’s’ een nieuwe functie gekregen: genieten.

Ze zijn verbonden door de Ruta del Miradors, een autoroute langs de mooiste uitzichten.

Een van de mooiste is La Cadira (‘de stoel’). Deze gigantische stoel staat op de top van de kleine heuvel van Malgranada (Torrelavit).

Genieten van het uitzicht

Het kunstwerk nodigt je uit om te stoppen en te kijken, te zitten en te luisteren.

Ook mooi is het uitkijkpunt van La Bardera, op een kwartier rijden van onze casa rural. Het ligt naast de historische hoeve van Bardera en biedt een geweldig uitzicht over het hele Cava gebied Penedès.

Bovenop ons eigen dorpje staat Miravinya El Circell (‘de ranken’). Deze biedt 360º uitzicht over een gebied dat gedomineerd wordt door wijngaarden, olijfboomgaarden en perzikbomen.

Sant Sebastià dels Gorgs

Een mooie wandeling vanuit Cal Mestre is die naar het klooster van Sant Sebastià dels Gorgs. Het oude klooster biedt een mooi uitzicht.

Ook het hoofdstadje van Cava gebied Penedès is de moeite waard voor een bezoek. Vilafranca del Penedès draagt met trots zijn titel ‘hoofdstad van de wijn’.

De stad kan verder trots zijn op zijn monumentale erfgoed en enkele beroemde evenementen (Festa Major, Fira del Gall, Vijazz).

Cal Mestre casa rural

Cal Mestre (met tuin, zwembad en sauna’s) casa rural voor een ontspannen verblijf in een rustgevende omgeving.

Boek onze kamers en appartementen.