Parc del Garraf

 

Onze casa rural Cal Mestre grenst aan het Parc del Garraf.

Dit regionale natuurpark is een van de meest bijzondere natuurparken van Catalonië.

Het unieke aan het Parc del Garraf is dat het een karstgebergte is. Het kalksteen geeft het landschap grillige vormen, met ronde bergtoppen, diepe valleien, rotswanden en een blauwgrijze kleur.

Ondanks dat het pal naast Barcelona ligt, is het Parc del Garraf echt wild. Er leven wilde dieren als vossen en everzwijnen. Met een beetje geluk zie je de elegante vlucht van een van de meest karakteristieke vogels van het park: de visarend.

Wandeltochten en fietstochten

Het park leent zich goed voor wandeltochten. Een van de mooiste wandelroutes is de cirkelvormige route bij het oude kasteel van Olivella (Castell Vell d’Olivella) in het hart van het park. Het startpunt ligt op een half uur rijden van Cal Mestre.

De wandelroute is ongeveer 6 kilometer lang en duurt anderhalf uur. Dit deel van het park staat vol met pijnbomen en palmbomen en je hebt een geweldig uitzicht tot aan de Pyreneeën.

Boeddhistisch klooster

Ook bijzonder voor een bezoek is het Tibetaanse boeddhistische klooster midden in het natuurpark. De monniken in het Sakya Tashi Ling volgen de leer van een van de oudste boeddhistische scholen van Tibet. Het klooster is van woensdag tot en met zondag tussen 10 en 17 uur geopend.

Parc del Garraf is vernoemd naar het dorpje Garraf. Het strand van Garraf is populair bij gezinnen uit Barcelona. Hoewel het hier in de zomer en op warme weekends ook best druk is, lijkt het dorp de tegenpool van het mondaine Sitges.

Baai van Garraf

Garraf is gewoon zichzelf, zonder strandpromenade, winkelcentra, discotheken of clubs.

In de baai heb je alleen een 300 meter lang zandstrand dat afgezoomd is met authentieke strandcabines uit de vorige eeuw. De houten hutten werden mooi gerestaureerd en dienen nu als vakantiewoningen.

Het strand heeft een nostalgische sfeer, omdat er geen hoogbouw is. Aan de baai bij het dorp zijn een paar gezellige restaurants met terrassen met een fraai uitzicht op zee.

Celler Guell

Boven het strand van Garraf staat een intrigerend modernistisch gebouwencomplex, de Celler Guell. Architect Antoni Gaudi en zijn assistent ontwierpen en bouwden dit merkwaardige pand met wijnmakerij in 1895-1901. Het was het zomerverblijf voor de Barcelonese industriëlen familie Guell, bekend van het parc Guell. Vandaag is in een deel van de gebouwen het restaurant Gaudi Garraf ondergebracht.

Cal Mestre | casa rural

Cal Mestre (met tuin, zwembad en sauna’s) casa rural voor een ontspannen verblijf in een rustgevende omgeving.

Boek onze kamers en appartementen.

Write a review