Girona

Girona, een stad die net zo kleurrijk en levendig is als de huizen die langs de oevers van de Onyar rivier pronken. Verborgen in de schaduw van de Pyreneeën, biedt Girona een perfecte mix van geschiedenis, cultuur, en plezier voor gezinnen op zoek naar een vakantie aan de Costa Brava.

De oude stad

Barri Vell, is het hart van Girona. Dit doolhof van smalle straatjes, verborgen pleinen en eeuwenoude gebouwen is een feest voor de zintuigen. De kathedraal van Girona, met zijn imposante trap en indrukwekkende interieur, mag je zeker niet overslaan. De serene kloostertuinen bieden een oase van rust.

Banys Arabs

De Arabische baden, of Banys Arabs, vervoeren je naar een ander tijdperk. Wandel door de historische kamers en voel de echo’s van het verleden. Dit is een geweldige manier om kennis te lmaken met de architectuur en geschiedenis op een interactieve manier.

Avontuur op de stadsmuren

Voor het beste uitzicht over Girona klim je op de stadsmuren. Deze wandeling is een avontuur op zich, met torens om te verkennen en verborgen hoekjes. De Torre Gironella biedt een adembenemend uitzicht, vooral bij zonsondergang.

Plaça de la Independència

Een bezoek aan Girona is incompleet zonder een stop op Plaça de la Independència. Dit levendige plein is ideaal voor een gezinslunch of een ijsje terwijl je de lokale sfeer opsnuift.

El Call

De wijk El Call is een doolhof van smalle straatjes vol verhalen. Een bezoek aan het Museo de Historia de los Judíos geeft inzicht in de rijke geschiedenis van Girona.

Museu d’Art de Girona

Naast de kathedraal vind je het Museu d’Art de Girona, een schatkamer vol kunstwerken die de geschiedenis van de regio tot leven brengen.

Pont de les Peixateries Velles

De door Eiffel ontworpen brug is een icoon van Girona en een must-see.

Jardins dels Alemanys
De Jardins dels Alemanys, aan de voet van de oude stadsmuur.

Sant Pere de Galligants

Bezoek het Romaanse klooster van Sant Pere de Galligants, nu een archeologisch museum. Het is een fascinerende duik in de geschiedenis die jonge ontdekkingsreizigers zeker zal bekoren. Maak je stedentrip spannend met een speurtocht naar street art.

Mercat de Lleó

Verken de modernistische architectuur van Girona en sluit je dag af met een bezoek aan de Mercat de Lleó. Proef lokale lekkernijen en duik in het dagelijks leven van de stad. Als je tijd over hebt, maak dan een uitstapje naar Figueres. Het Dalí-museum biedt een unieke ervaring.

Nog een tip: benieuwd naar de leukste stranden van de Costa Brava? Bekijk dan eens deze blog

De 10 mooiste stranden en baaitjes aan de Costa Brava

 

No comments yet! You will be the first one to comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *