Avinyonet del Penedès

Avinyonet del Penedès

Onze casa rural Cal Mestre ligt in de gemeente Avinyonet del Penedès. Dit is een typische plattelandsgemeente in de Penedès.  

Pal naast onze casa rural ligt een Romeinse toren. Het monument is het bewijs dat hier al duizenden jaren mensen wonen. Het werd gebouwd als grafmonument en later gebruikt als versterkte uitkijktoren.

Een ander bijzonder gebouw in Avinyonet is het benedictijnen klooster Sant Sebastià dels Gorgs.

Dit klooster dateert uit de 11e eeuw en is een historisch monument van nationaal belang. Het klooster is goed bewaard gebleven. Je kunt er een prachtige kloostergang zien met gebeeldhouwde pilaren.

Het ligt op tien minuten rijden in het kleine stadje met dezelfde naam.

Avinyonet del Penedès | Wijngaarden en fruitbomen

Het klooster torent trots uit boven de vlakte in het midden van de Penedès. Op de vlakte groeien veel druiven en fruitbomen.

Je kunt er vanaf Cal Mestre in tien minuten heen rijden met de auto. Of je pakt de fiets en rijdt er bergafwaarts naartoe over een mooi pad.

Een wandeling ernaartoe is ook erg mooi. Dat duurt ongeveer een uur. Onderweg loop je langs wijngaarden, landweggetjes en traditionele wijnboerderijen.

Ook kom je een archeologische opgraving tegen. Dit is een bijzonder stuk erfgoed in onze gemeente: de antieke boerderij Font de la Canya.

Deze boerderij dateert uit de 7de eeuw voor Christus, dus nog van voor de Romeinse tijd. Uit de opgravingen blijkt dat hier destijds al wijn werd verbouwd. Font de la Canya heeft een klein museum over wijnbouw in antieke tijden.

Heuvelopwaarts vanaf casa rural Cal Mestre ligt een van de mooiste uitkijkpunten van de hele Penedès. De Miravinya El Circell biedt 360 graden uitzicht. Het panorama omvat het mooiste van deze streek.

Avinyonet del Penedès is dan wel een rustige plattelands gemeente, maar heeft toch een drukke festivalagenda. Erg leuk is het lokale evenement in Les Ganyoles rond kerst. Lokale bewoners spelen dan de geboorte van Christus na.

Cal Mestre | casa rural

Cal Mestre (met tuin, zwembad en sauna’s) casa rural voor een ontspannen verblijf in een rustgevende omgeving.

Boek onze kamers en appartementen.